Siirry pääsisältöön

Sovun salaisuus: Vuorotellen heviä ja jazzia

Tämä viikko on pyhitetty täysin musiikille - ja tällä kertaa omalle soittamiselleni. Olen harjoitellut pianolla vähintään viisi tuntia päivässä (sori naapurit!), istun joka päivä teoriatunneilla ja edistyskin on huimaa. Mutta haittapuolena ajattelin, ettei minulla ole mitään kirjoitettavaa tänne blogiin tällä viikolla. Mielessäni pyörivät vain soinnut, kompit, uudet kappaleet ja niin edelleen. Sitten ajattelin asiaa uudelleen.

Musiikki – jos mikä – on pieni valonpilkahdus ja onnenhetki jokaisessa arkipäivässä, joita täällä blogissa metsästän. Meillä soi usein joku levy ja jotta sopu säilyisi, kuuntelemme vuoroissa toistemme musiikkia. Usein homma on jaettu niin, että aloitamme lapsen valitsemalla levyllä (tai Spotifyn soittolistalla) ja seuraavaksi on minun vuoroni. Melkein mistä tahansa muusta tulee meillä aina vähän väliä riitaa, mutta musiikin vuorottelusta hyvin harvoin. Lapsi tykkää myös monista, mistä minäkin - joten usein päädymme kompromissiin ja kuuntelemme yhteistä suosikkiamme Beethovenia. Lapsi on myös opettanut minulle paljonomista suosikeistaan ja tuossa kesäkuun alussa löysinkin myös itseni diggailemasta HeviSaurusta.

Tiettyihin päivän hetkiin kuuluu tietty musiikki. Illalla ei kuunnella lapsen suosikkiheviä, vaan jotain rauhallista - usein joko Nukketeatteri Sampon Lauluhyrrää tai erästä pienten pianokappaleiden kokoelmaa.  Nykyään tuo lapsi on jo ehdollistunut siihen, että sitä alkaa nukuttaa, kun se kuulee Debussyn tiettyjä kappaleita.

Iltarutiineihin minulla on usein myös kuulunut se, että laulan tai soitan kanteleella lapselle, kun tämä on jo sängyssään. Tällä viikolla tosin vuorokaudesta on pitänyt irroittaa vielä ylimääräinen tunti harjoittelulle, joten olen korvannut iltalaulunkin pianolla. Aluksi mietin, että mitenköhän tämä onnistuu, mutta yllätyin, kun tuo lapsi suorastaan vaati omaa yksityistä pianokonserttoaan.

Mitenkäs teillä? Tuleeko musiikista riitaa, että mitä musiikkia kuunnellaan? Vai kuuntelevatko kaikki omaa musiikkiaan esim kuulokkeilla?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervetuloa perhekahvilaan!

MLL Puotila-Vartiokylän yhdistys järjestää perhekahvilaa kevään aikana 15.2., 8.3., 29.3., 12.4. ja 26.4. klo 17-19 leikkipuisto Iso-Antissa (Valkovuokonpolku 20). Perhekahvilassa voit tutustua alueen muihin lapsiperheisiin, löytää lapsellesi leikkiseuraa tai ihan vain hengähtää. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Kaikki kurssitoiminta ja Perhekahvila tauolla toistaiseksi

Olemme tehneet päätöksen laittaa kaiken kurssitoimintamme sekä Perhekahvilan tauolle toistaiseksi ennakoivana toimenpiteenä Koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tiedossamme ei ole yhtään Korona-tapausta kurssilaisten keskuudessa. Tämä päätös on tehty halusta toimia vastuullisesti epidemian leviämisen estämiseksi. Olemme lähettäneet lisätietoa kaikille kurssilaisillemme sähköpostitse. Ilmoitamme erikseen, kun kurssit voivat taas jatkua. Aiheeseen liittyvät kysymykset voi lähettää meille sähköpostitse mllpuotila@gmail.com Toivomme kaikille hyvää kevään alkua ja jaksamista näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa! MLL Puotila-Vartiokylän paikallisyhdistyksen hallitus

Suojatiepäivystys 2015

Ettei yksikään lapsi jäisi auton alle koulutiellä! Suojatiekäyttäytymisessä on parantamisen varaa Koulujen alkaessa Uudellamaalla suojateiden lähettyvillä näkyy taas heijastinliiveillä varustettuja aikuisia. He ovat vapaaehtoisina mukana turvaamassa koululaisten suojateiden ylitystä. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Ifin seitsemättä kertaa järjestämän suojatiepäivystyksen tavoitteena on saada autoilijat ajamaan tarkkaavaisesti koulujen läheisyydessä ja tehdä siten lasten koulumatkasta entistä turvallisempi. – Koulujen alkaessa suojatiet voivat olla vaaranpaikkoja monille koululaisille. Erityisesti koulumatkaa opettelevat ekaluokkalaiset voivat käyttäytyä autoteiden läheisyydessä arvaamattomasti. Suojatiepäivystyksellä haluamme tehdä lasten suojatienylityksistä mahdollisimman turvallisia. – Suojatiepäivystys on monille tiellä liikkujille tuttu juttu: vanhemmat ja muutkin aikuiset tietävät, mistä on kyse. Monet moikkaavat ja kiittävät työstä hyvän asia